Opskrifter

Heibergs Vaniljekranse
Morten Heiberg er en mester i det søde køkken og har netop lagt denne opskrift på vaniljekranse ud på Facebook. Vaniljekranse vækker altid gode juleminder og selvom Heibergs er gode, slår de vel aldrig mormors :)

Dette skal du bruge:
500 g hvedemel, 350 g smør, 1 stang god vanilje, 250 g sukker, 130 g afskallede mandler og 1 æg.
Sådan gør du: Forvarm ovnen til 200°C.
Hak mel og smør sammen og findel det til en grynet masse. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud og bland dem med sukkeret. Tag lidt af sukkeret og blend/kværn vaniljestangen til det er fint. Bland det med resten af sukkeret. Hak mandlerne meget fint, kom dem i. Tilsæt til sidst ægget. Ælt dejen til den er ensartet.
Montér kødhakkeren med en stjerneplade og kør stænger ud. Del i mindre stykker, saml hver enkelt kage og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag vaniljekransene på næstøverste rille i ca. 10 minutter.
Hold godt øje at kagerne ikke bliver for mørke.
God fornøjelse :-)


Banankage med marcipan og pistacienødder
Med et lille barn, har vi altid bananer i huset. Men nogle gange modner de hurtigere, end vi får dem spist. Så er det godt med et opskrift på en god banankage. Denne er med marcipan og pistacienødder.
Opskrift:
Til 6-8 personer

120 g god kvalitets-marcipan lavet med en høj procent af mandler

225 g sukker

150 g blødt smør

1 stang god vanilje

4 mellem øko æg

250 g hvedemel

1 tsk bagepulver

3 modne, men faste bananer

75 g pistacienødder (de almindelige tørristede og salte uden skaller)

100 g god mørk chokolade til at hælde over kagen til sidst.

Forvarm ovnen til 170 grader. Klip et stykke bagepapir til og læg det i bunden af en lille/mellem rugbrødsform.
Skær marcipanen ud i små stykker og rør det godt sammen med sukkeret. Jeg bruger en røremaskine, men du kan sagtens gøre det i en almindelig skål. Blandingen skal smuldre.
Rør smørret i.
Flæk vaniljestangen og skrab alle de små korn ud og rør dem i dejen med æggene, – et ad gangen.
Rør mel og bagepulver sammen og sigt det sammen i en skål. Derefter sigtes det – endnu engang – ned i skålen til dejen. Bland det hele godt.
Skræl bananerne og mos dem. Du kan evt. undlade at mose 1/2-1 banan og i stedet skære dem i små stykker, for ekstra bid i kagen.
Kom pistaciekernerne i og vend det hele rundt – ved håndkraft – til blandingen er ensartet.

Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen ved 170 grader i ca. 70 minutter.
Når kagens overflade bliver lidt brunlig dækker du kagens overflade med et stykke løst stanniol, så overfladen ikke bliver for mørk.

Lad kagen køle lidt af i formen inden du tager den ud og lader den køle helt af på en rist.
Smelt chokoladen i et vandbad og hæld den forsigtigt og lidt tilfældigt over midten af kagen.
Kagen holder sig fugtig og lækker i flere dage, hvis du pakker den godt ind og opbevarer den i dit køleskab. VELBEKOMMEN!


Mmm... Macarons!



Jeg elsker disse fine, søde små franske mandel makroner, som er fyldt med silkebløde, parfumerede cremer. De er det perfekte punktum efter en middag eller som ledsager til en god kop kaffe. De findes i et utal af varianter: lakrids, lime, hindbær, karamel, men man går aldrig fejl af en klassisk chokolade macaron!


Opskrift på Macarons med chokoladecreme:
80 g æggehvider (2-3 stk), stuetempererede
200 g flormelis
20 g sukker
100 g mandelmel
15 g kakao

Bland flormelis med mandler og kakao. Si blandingen i en skål. Pisk hviderne indtil næsten helt stive, tilsæt sukker og pisk videre til helt stift.
Fold mandelblandingen i hviderne lidt ad gangen, indtil blandingen er homogen. Hæld blandingen i sprøjtepose med en 11 mm tylle og sprøjt ud til små runde cirkler på en bageplade med bagepapir/silpat dejen. Lad de ubagte macarons tørre i 10-15 minutter inden de bages ved 160 grader i 12-15 minutter.
Lad dem hvile i et par minutter inden de fjernes fra bagepapiret.

Chokoladecreme:
70 g chokolade, god kvalitet
70 ml fløde
Bring fløden i kog og smelt den hakkede chokolade deri. Køl helt af og pisk cremen let.
Smør/sprøjt den på den ene macaron og læg den anden over på.

Opbevar de små macarons på køl indtil servering!
Bon appetit!